Молди для мастики
Форми силіконові для мастики чи просто їх називають МОЛДИ. Чим же вони відрізняються від звичайних силіконових форм? Це насамперед щільність силікону і розміри, хоча останнє не факт. Молди мають дуже пружне підстава завдяки чому процес формування фігури з мастики стає легким і не ускладнюється незручностями.
Тобто молд - це форма з силікону харчова, яка має обсяг і цей самий обсяг і допомагає створювати різного роду текстури. Той хто тісно пов'язаний з мастикою, то знає, що без силіконового молдовського робота просто неможлива.
У силіконовий молд увлаживается (вдавлюється)пластична маса як харчової так і не харчового складу.
Ще одна приємна риса силіконових молдова- ні запахів і абсолютно безпечні для здоров'я. Не реагують на сильну зміну температури.
Окремої уваги заслуговує об'ємні молди або так звані 3D молд. Це той же самий силіконовий щільний молд тільки складається з 2-х половинок і при ліплення з 2-х половинок створюється об'ємна фігура.
Молди дуже міцні і не бояться високих температур.
Перш ніж використовувати молд потрібно дотримуватися кількох нескладних правил:
- поверхня молдовського повинна бути ідеально сухий.
- суху поверхню змастити (посипати) крохмалем.
- якщо ви працюєте з 3Д молдо то стики потрібно трохи зволожити.
- помістити деталь в холод (мороз) на 10-25 хвилин у залежності від габаритів вироби.
- після дістати молд з морозу і витягти з нього ваше виріб
Також молд силіконовий можна використовувати і для шоколаду, хоча звичні для шоколаду форми продаються в окремій рубриці, але силіконовий молд для мастики також можна використовувати!
І ще одна тонкість, якщо мастика не вилазить із молдовського - дайте трохи застигнути мастики!
Тепер поговоримо чого робити з малдом не можна:
- діставати мастику гострими предметами
- діставати гарячим повітрям чи вогнем
Догляд за формою:
- тримати силіконовий молд завжди в чистоті
- мити м'якою губкою з миючим засобом або простим звичайним милом