Фруктоза являє собою кристалічний порошок білого кольору без запаху, солодкого смаку, добре розчиняється у воді, метанолі, ацетоні та етиловому спирті. Є моносахаридом із групи кетогексоз, компонент сахарозу разом із глюкозою. Майже втричі солодше глюкози та 1,5-2 рази сахарози. Гигроскопичен. На відміну від глюкози та інших альдоз, фруктоза нестійка як у лужних, так і кислих розчинах, розкладається в умовах кислотного гідролізу полісахаридів або глікозидів.
Фруктоза у вільному вигляді трапляється в багатьох фруктах і плодах (яблука, груші, томати), входить до складу бджолиного меду, олігосахаридів, рафінози, сахарози, стахіози, природного полісахариду інуліну та бактеріального полісахариду левана. У харчовій промисловості його отримують за допомогою гідролізу з буряка та тростини
Фруктозу, як замінник цукру, ефективно використовують для здорового харчування у всьому світі. Як природна речовина, вона має багато позитивних властивостей, які можна використовувати у виробництві різних продуктів.
Вона широко використовується в харчовій промисловості: у домашній кулінарії для приготування напоїв і молочних продуктів, під час консервування овочів, фруктів, для приготування випічки, варення, фруктових салатів, морозива, десертів зі зниженою калорійністю, також у виготовленні дієтичних продуктів. Вона має властивість посилювати аромат ягід, фруктів, особливо це помітно під час приготування фруктових і ягідних салатів, варення, джемах, соків.
- Ціна: 75 ₴/упаковка