Декстроза являє собою порошок зі злегка солодким смаком. Отримують декстрозу шляхом гідролізу кукурудзяного крохмалю.
Декстроза використовується для того, щоб уникнути кристалізації. Додається на етапі зброджування цукру для поліпшення зовнішнього виду і терміну придатності продуктів.
Використання декстрози
Дозування: від 2 до 5% по відношенню до загальної маси в цілому.
- Декстроза в морозиві: насамперед допомагає економити до 30% цукру на виробництві. Декстроза знижує температуру замерзання морозива, щоб уникнути кристалізації. Крім того, декстроза дозволяє краще фіксувати аромати. Важливо: замінити всю сахарозу на декстрозу не можна, так як таке морозиво буде занадто швидко танути.
- Декстроза при виготовленні печива і випічки: є потужним засобом проти «старіння» вироба, черствіння і висихання м'якушки. Надає пористість і покращує смак та аромат випічки.
- Ціна: 30 ₴/упаковка