
Фундук очищений сирий 500г
- Під замовлення

270 ₴/кг
Мінімальна сума замовлення на сайті — 300 грн
- +380 (96) 002-02-06Магазин/Viber/Telegram
Фундук – це окультурений лісовий горіх, отриманий в результаті багаторазової селекції. Цікаво, що в Стародавньому Вавилоні його забороняли є простим людям, так як він стимулює розумову діяльність, а у стародавніх римлян і греків лісовий горіх вважався священною рослиною, здатним виліковувати багато хвороб.
У зв'язку з таким походженням корисні властивості фундука були примножені в рази. У порівнянні з іншими видами горіхів фундук містить напрочуд мало вуглеводів, всього близько 10 грам на 100 г, завдяки чому його можна вживати навіть хворим на цукровий діабет. Найбільше він цінний поєднанням вітаміну Е та біотину, що сприяють зміцненню м'язової тканини та уповільнюють процес старіння.
Завдяки великому вмісту калію та кальцію фундук «показаний» при варикозному розширенні вен та проблемах з капілярами, а також він благотворно впливає на мускулатуру серця та стінки судин, підтримуючи їхню еластичність. У молодих мам вживання фундука стимулює вироблення грудного молока, запобігає газоутворенню в кишечнику.
Білок фундука, що легко засвоюється, допомагає відновленню після спортивних навантажень і корисний для зростаючого організму за рахунок вмісту таких важливих елементів як магній, натрій, залізо, цинк і фосфор, а також вітамінів групи В.
Туреччина - найбільший виробник фундука на світовому ринку, що забезпечує до 80% виробництва кондитерських виробів по всьому світу. Місцевість із відносно сухим кліматом дозволяє рік у рік постачати горіхи стабільно хорошої якості. Найпоширеніший сорт фундука у Туреччині – Giresun, має спочатку досить світлу шкірку, яка у процесі зберігання темніє.
Основні | |
---|---|
Вага | 500 г |
- Ціна: 270 ₴/кг