Продавець КондиториЯ розвиває свій бізнес на Prom.ua 5 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
264 відгуків
КондиториЯ
0 (800) 21-64-51
+380 (73) 003-02-06
Кошик

Ізомальт в наявності

Що таке ізомальт?

Перші згадки про изомальте датуються 1956 роком: в якості другорядного продукту він був отриманий з сахарози в ході синтезу декстранів. Він запобігає грудкуванню, злежуванню містить його продукції, може виконувати роль глазирующего агента.

Виробляється речовина, іменоване також изомальтитом або палатинитом, у вигляді білих кристалів, являє собою низькокалорійний вуглевод нової генерації, не володіє запахом, має рівний солодкий смак, низьку вологоємність, легкорастворимо у воді.

Цукор ізомальт

Джерело для добування ізомальт — 100% рослинну сировину. Продукт природного походження одержують з сахарози, виділюваної з крохмалю, цукрового буряка, очерету, меду. Форма випуску — порошок, гранули або зерна різного розміру.

Ізомальт E953 (позначення присвоєно речовині в рамках системи харчових добавок) з 1990 р. в якості безпечного продукту широко застосовується у Сполучених Штатах — експерти дали добро на щоденне його вживання в необмеженій кількості. Крім цього, підсолоджувач ізомальт використовується в 90 країнах по всьому світу.

Чим ізомальт відрізняється від звичайного цукру?

Цукор ізомальт забезпечує рівномірну підживлення організму енергією, дозволяючи уникнути різких стрибків рівня глюкози в крові. Вплив підсолоджувача на систему травлення аналогічно дієтичної клітковини — добавка сприяє більш активному функціонуванню кишечника.

Процес засвоєння изомальтита виникає більш повільно порівняно з розщепленням цукру. На відміну від традиційного солодкого продукту, добавка не сприяє розвитку карієсу, нейтрально впливаючи на зубну емаль.

Ізомальт має пробіотичними властивостями, регулюючи баланс мікроорганізмів в кишковому тракті. Сприятливо позначається його прийом на здоров'я, сприяючи розвитку мікрофлори організму, створюючи почуття насичення шлунка.

З ізомальт роблять чудові прикраси для тортів

Ізомальт – шкідливий чи корисний?

В силу низької калорійності ізомальт містять його продукти вважаються дієтичними і підійдуть споживачам, які віддають перевагу здоровому харчуванню, і тим, хто прагне скинути вагу, зберегти сталість або обмежити його набір.

Незамінний ізомальт при діабеті внаслідок слабкої усмоктуваності стінками кишкового тракту. Страждають на цю недугу люди можуть без шкоди для здоров'я вживати цукерки на изомальте, випічку, інші солодкі ласощі.

У фармацевтиці ізомальт замість цукру вводять до складу сиропів, інших лікарських засобів, роблячи їх придатними для застосування при хронічному порушенні обміну речовин.

Ізомальт — продукт для здорового харчування

Коли мова заходить про харчові добавки, мимоволі напрошується питання, що більше принесе організму вживання в їжу ізомальт — шкода або користь?

Не зайвим буде контролювати прийом універсального цукрозамінника: безпечною вважається добова доза надійшов в чистому вигляді палатинита в 25 г для дітей, 50 м — для дорослих. Надмірне захоплення изомальтом може супроводжуватися алергічними реакціями, викликати нудоту, спровокувати блювоту, здуття живота, діарея.

С особой осторожностью следует принимать изомальтосодержащие продукты и лекарства людям с некоторыми генетическими заболеваниями, беременным на ранних, поздних сроках, при наличии серьезных отклонений в работе ЖКТ. В определенных случаях от употребления изомальта следует отказаться. 

Изомальт в кондитерском деле

Широкую популярность изомальт приобрел в кондитерской промышленности для изготовления карамели (мягкой и твердой), грильяжа, разнообразных драже, мороженого, шоколада, жевательной резинки благодаря способности придавать продуктам объем, умеренно сладкий вкус, необходимую структуру. 

Технологічні переваги від застосування добавки E953 очевидні: при впливі високої температури продукція не розм'якшується, а значить, при загвинчуванні в загальну упаковку не потрібно застосовувати додаткові обгорткові матеріали.

Кондитери широко використовують ізомальт

Дегустуючи продукт із замінником цукру изомальтом, за смаковими якостями його практично неможливо відрізнити від цукровмісної вироби. Органічне з'єднання дозволяє надати продукту будь-який відтінок солодощі, підкреслюючи найбільш ніжні аромати.

Кондитерський ізомальт добре відомий майстрам, які захоплюються створенням оригінальних прикрас для кондитерських виробів (переважно, тортів) у вигляді квітів, різних цукрових фігурок. Речовина перешкоджає розтріскуванню їстівних декоративних виробів.

Ізомальт часто продається у вигляді кристалів або паличок, іноді можна купити вже готові изомальтовые фігурки.

Завдяки спеціальним формочках, можна отримати дуже красиві прикраси з ізомальт

Інші новини

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner